Brakuje Nokianów ja mam nokiany i sobie bardzo chwale
to samo miałem napisać po zobaczeniu sondy Też mam nokiany U znajomego w okolicach Nowego Targu dawały sobie rady, to pewnie i u mnie się sprawdzą. I jeszcze sprawdzone przez djczas, więc powinno być OK
GY UG 7!
Na poprzednią zimę zamówiłem GY Eagle UG GW3 ale nie było w hurtowni i przywieźli UG 7. Na początku trochę się wkurzyłem, ale kilka jazd po świeżo zasypanych śniegiem ulicach Wa-wy i :szeroki_usmiech. Potem w górach też się sprawdziły idealnie! Naprawdę są dobre a porównuje je do też niezłych zimówek ( Pirelli SnowSport ) jakie miałem w Cordobie.
tej zimy na UG 7 przerobiłem m.in. trzykrotnie trasę Chorwacja-Polska w obie strony. Wcześniej miałem michellin, dunlop i ...barumki. W innych autach (mondeo, peugeot 407) jeździłem na toyo i continentalach i jak na razie UG 7 są dla mnie no.1. Jeżdżę i po autostradach w Austrii, Czechach i przez Słowację, Chyżne, ewentualnie Łysą Polanę także trasy wszelakie. Opony sprawdzone w każdych warunkach i naprawdę polecam.
Żałuję jedynie, że nie miałem okazji testować blizzaków Bridgestone'a, a wiele dobrego o nich słyszałem.
Every man dies. Not every man really lives. 1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Goodyeara nie proponuje - pierwsze lata nie ma z nimi problemu , dopiero pozniej - ich konstrukcja nie wytrzymuje i rozlatują sie te opony.
Zasmuce gdyż w tym roku grupa goodera podrożała w stosunku do innych opon.
Wszystko bedzie zależne kto jak i gdzie jeździ. Głównie wg zapotrzebowania i kasy dobiera się opony nmo i najwazniejsze do samochodu.
ja polecam zaożenie Pirelli Snowsport - wg nas rewelacyjna opona!!! jedyna wadą jest to że troche boi się deszczu.
Polecam również ContiWinterContact TS810 Dobra opona, ale boi sie głębokiego śniegu, nie nadaje się na górskie warunki.
Gdy ktoś głównie w zime jeździ w śniegu, głebokim itp. przez warunki np. małoposka itp... to proponuje założyc Save Eskimo - bardzo fajan i tania opona badz Pirelli Carving która ma bardzo dużo bieżnika i ładnie idzie w głębokim śniegu.
Aha Michała nie opłaca się zakładać bo jest za drogi i nie aż tak rewelacyjny - szkoda pieneidzy - ja nawet nie bałbym sie założyc baruma polaris 2 bo to bardzo dobra opona a grosze.
Reasumując na na tą zimę zakładam albo Pirellli Snowsport albo ContiWinterContact TS810 :P
no ale ile przejezdzasz na zimowkach, ja mx 3 sezony...
Zamieszczone przez Doba
wg nas
tzn?
Zamieszczone przez kodyzak
stare, ale momentami jare:
wiesz, ja to forum znam na pamiec a z takich dyskusji niewiele wynika, no moze troche
dlatego głosujemy na te konkretne modele a nie na inne
niepotrzebnie też wrzuciłem ug7 bo spodziewalem sie, ze bedzie sporo glosów na nie i na razie wszystko na to wskazuje...
[ Dodano: Sob 11 Sie, 07 02:51 ]
wiec je wypieprzam z ankiety
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Aktualnie na zimę mam UG7,nie narzekam.Poprzednio były Polaris2,też nie było powodu,aby żle o nich mówić.Wydaje mi się,że każda opona firmy znanej na rynku w naszych warunkach klimatycznych będzie dobra.Oczywiście należy unikać chińszczyzny,tajlandczyzny i wszystkiego z tego rejonu.Kilka miesięcy temu w MOTORZE były testy opon zimowych.Te z dalekiego Wschodu nadawały się jedynie do sanek :!: ,taki miały piękny i długi "ślizg"
Ja polecam markę FIRESTONE Winterhawk z nośnością 95 za 207 zł.
popieram, bardzo dobry produkt za rozsądne pieniądze
jeździłem przez 2 sezony na Winterhawkach (195/65R15), zmieniłem na Dunlopa Winter M3 (205/55R15) i droższy "kapeć" okazał się być
pomyłką - na ten sezon zimowy znowu lądują u mnie Firestone'y
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
ja jeżdżę na wymienionych przez Ciebie Michelinach i jestem bardzo zadowolony
Kupiłem je bo 3 lata temu wygrały jakis test i czytałem o nich same dobre opinie, w każdym kolejnym teście który czytałem zbierały coraz gorsze opinie, więc albo zmieniał się sponsor, albo konkurencja poszła bardzo do przodu :roll:
Acha, kupiłem je na podstawie wyniku testu ADAC, a późniejsze opinie czytałem w polskich periodykach :lol:
12 Modelle für VW Golf und Co. im ADAC Test. Mit welchen Reifen man am besten fährt.
Na szczęście moje opony o tego nie czytały i sprawowały się swietnie :lol: k
Ten sezon będzie ich ostatni a i to nie wiem czy dadzą radę i może coś trzeba będzie kupić :roll:
Z wymienionych w ankiecie to GY UGW3 jest dośc starą oponą, starszą nawet od Michelinów i chyba bym je odrzucił :roll:
Zastanowiłbym się nad GY UG7 albo GY UGPerformance czy jak one sie tam nazywaja :szeroki_usmiech
Im ADAC Reifentest: 16 aktuelle Modelle der Dimension 185/65 R15 für viele Kleinwagen. Die Gesamtbilanz ist positiv – bei den Reifen mit kleineren Schwächen lohnt ein Blick in die Detailbewertung.
Schnee, Eis, Nässe oder trocken-frostiges Wetter: Wer meistert die unterschiedlichen Bedingungen am besten? 16 aktuelle Reifen für Autos der unteren Mittelklasse im ADAC Test.
Goodyeara nie proponuje - pierwsze lata nie ma z nimi problemu , dopiero pozniej - ich konstrukcja nie wytrzymuje i rozlatują sie te opony.
Na czym opierasz Swoja opinie?? Mam takie zimowki, ktore maja w tej chwili 6 lat i nic nie wskazuje na to zeby sie rozpadly. KAZDA opona sie starzeje i z biegiem czasu ma coraz mniej bieznika co wlasnie w przypadku zimowki i sniegu doskonale widac. Aha sa to GY UG3
szkoda, Czemu nie chcesz UG7?? Ja takie rok temu kupilem, chociaz zimy nie bylo :lol: Moze w tym roku bedzie. Akurat UG7 to nie jest zla opona, a jestem pewien ze lepsza niz UG3. Mozna zastanowic sie nad tymi nowymi GY Performance.
Inna sprawa ze 90% osob wypowiadajacych sie w tym temacie omawia opony w rozmiarze 195/65/15 Nie kazdy takie potrzebuje
Ja polecam markę FIRESTONE Winterhawk z nośnością 95 za 207 zł.
Zamieszczone przez Nexus6
popieram, bardzo dobry produkt za rozsądne pieniądze
u mnie było super, ale przez pierwszy sezon, w drugim juz nie do wyważenia, wiec... nie ma ich na liscie
tu masz troche racji, moje od początku były trudne do wyważenia, ale profi magik z warsztatu poradził sobie,
zarówno w pierwszym roku jak i w drugim - o trzecim nie wiem bo sprzedałem z felgami :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
tu masz troche racji, moje od początku były trudne do wyważenia, ale profi magik z warsztatu poradził sobie,
zarówno w pierwszym roku jak i w drugim - o trzecim nie wiem bo sprzedałem z felgami :diabelski_usmiech
o, dobrze, ze potwierdzasz, bo myslalem ze juz ze mną coś nie tak, niestety ja nie miałem czasu szukać profi magików, byłem u 5. nie profi (jak mniemam) i w przyszlosci nie chce mi sie tracic na to czasu.
ale jak mowilismy, w pierwszym sezonie naprawde niezłe...
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz